Roma KiMitTud gyerekeknek

Második alkalommal rendeztek vetélkedőt roma gyerekeknek Vas megyei rendőrök. A fellépőket neves zsűri bírálta és értékes díjak találtak gazdára.

Nem egyszerű kiállni a színpadra sok néző elé, de minden induló becsülettel végigcsinálta a kihívást. Pedig volt olyan, aki az első baki után inkább hagyta volna az egészet, de a közönség és a zsűri unszolására maradt és mint kiderült, jól tette. Videónkban a legjobb előadások közül szemezgettünk.

Kiemelnénk a zsűritagokat is, akik nem a hibát keresték, hanem az előnyöket domborították ki és biztatták az indulókat. Hiszen aki vette a fáradtságot arra, hogy készüljön, az megérdemli a dicsérő szavakat. A kategóriák első helyezettjei alaposan meglepődtek, hiszen egy-egy tablettel lettek gazdagabbak. Emléklapot pedig minden versenyző kapott.

A Roma KiMitTud-ról

Ismét megmozdultak a tehetséges roma fiatalok a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának Bűnmegelőzési Alosztálya által szervezett vetélkedő kapcsán. A rendőrök már az elmúlt évben is megszólították a fiatalokat és az akkori pozitív élményekre építve, a 2014. évben is megszervezték a tehetségek versenyét.

A kezdeményezés mellé állt Makula György r. őrnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának helyettes vezetője is és közreműködött a program népszerűsítésében. Továbbá beszélt arról a rendvédelmi kampányról, amelyet az Európai Roma Rendvédelmi Bajtársi Egyesület az Országos Rendőr-főkapitánysággal együttműködve indított. A program keretében plakátok, a rendőri hivatást népszerűsítő reklámfilmek készültek és speciális toborzó eseményeket szerveznek országszerte.

A tavalyi Ki mit tud-on készített összeállítás

A „Ki, mit tud?”-on a diákok korcsoportonként három versenyszámban mérettették meg magukat. Egyesek az ének-zene, mások a tánc, de voltak olyanok is, akik a vers és a próza műfajában mutatták meg tudásukat. A tizenévesek összesen huszonöt versenyprodukcióval bizonyították rátermettségüket a zsűri előtt és tették kellemessé az eseményre kilátogatók délutánját. Külön öröm, hogy hat induló, a tavalyi szereplést követően, immár másodszor állt színpadra és ezúttal is szép eredményeket ért el.

Ezzel is bizonyítva azt, hogy érdemes a szabadidőt minél hasznosabb formában eltölteni és az energia befektetése bizony megtérül. A pontszámok összesítését követően a zsűri értékelése szerint az alábbi diákok teljesítettek a legjobban.

Az ének-zene kategória első korcsoportjában Horváth Natália, második korcsoportjában Lakner Dzsenifer és Sipos Júlia, a harmadik korcsoportjában pedig Batyi Dániel szerepelt a legjobban.

A tánc kategória első korcsoportjában Horváth Tícia és Orsós Róbert, a második korcsoportjában pedig Rostás Elizabet végzett az első helyen.

A vers kategória első korcsoportjában Hódossi Dávid, a második korcsoportjában pedig Vajda Donatella állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Forrás: nyugat.hu