Pályaválasztás előtt (Komárom-Esztergom MRFK)

Balesetet helyszíneltek, nyomot kutattak és sportrendezvényt biztosítottak a diákok az Esztergomi Rendőrkapitányságon.

Rendhagyó nyílt napot szervezett az Esztergomi Rendőrkapitányság 2015. december 10-én a város végzős diákjainak. A rendőrök azokat célozták meg a látványos programokkal, akiket komolyabban foglalkoztat a rendőri hivatás. Többségük már tudott arról, milyen feltételek szükségesek ahhoz, hogy rendőrök legyenek és a jelentkezés módjával is tisztában voltak, de hogy pontosan hogyan dolgoznak a rendőrök, azt kevesen ismerték. Ebbe engedtek bepillantást az esztergomi rendőrök, akik bevonták a fiatalokat egy megrendezett, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínelésébe, majd egy szintén kitalált bűnügyi helyszínen adtak lehetőséget számukra a nyomkutatás és rögzítés alapjainak elsajátítatására.

A rendőrök azt is megmutatták a diákoknak, milyen felszerelésben vonulnak ki egy sportrendezvény biztosítására, ahol számítani lehet a felek jogsértő magatartására és ezáltal a velük szembeni intézkedésre. Fiatalok alkották a tömeget és a velük szemben sorfalat állókat.

A napot kutyás bemutatóval színesítették a rendőrök, ahol Ninó megmutatta az iskolásoknak, hogyan fogad szót rendőrgazdájának és mit tesz akkor, ha egy intézkedés alá vont személy megpróbál elmenekülni előle.

Galéria

Forrás: police.hu