Nyílt nap Biharkeresztesen és Ártándon (Hajdú-Bihar MRFK)

Egy derecskei középiskola rendvédelmi szakos tanulói ismerkedtek meg a határrendészek munkájával.

A derecskei I. Rákóczi György Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium rendvédelmi szakos tanulói 2016. június 15-én ellátogattak a Biharkeresztes Határrendészeti Kirendeltségre, a Biharkeresztes Vasúti Határátkelőhelyre és Ártánd Közúti Határátkelőhelyre.

A nyílt napon résztvevő diákok részére a biharkeresztesi határrendészek lehetővé tették, hogy betekintést nyerjenek a rendőri munkába és megismerhessék az egyenruhások által használt szolgálati felszereléseket. A tanulók megtekinthették a kézi hőkamerát, a kézi éjjellátó készüléket, az okmányeredetiség vizsgáló eszközt, valamint a kirendeltség szolgálati járműveit is.

A Biharkeresztes Vasúti Határátkelőhelyen a határrendészek bemutatták a vasúti forgalomellenőrzés menetét, a vonat biztosítását és az átvizsgálás során alkalmazott technikai eszközöket.

Ezt követően a diákok részére a közös kapcsolattartási szolgálati hely vezetője tartott tájékoztatót a szolgálat létrejöttének céljáról és feladatairól.

A nyílt nap végén a tanulóknak az Ártánd Közúti Határátkelőhely egyik útlevélkezelője ismertette a járművek ellenőrzésének menetét, az okmányvizsgáló készüléket, valamint bemutatta az alkoholszondát és annak működését.

Galéria

Forrás: police.hu