25 középiskolás versengett az elsőségért (Békés MRFK)

Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei diákok nyújtották a legjobb teljesítményt a XII. Országos Középiskolai Rendészeti Tanulmányi Verseny Békéscsabán megrendezett egyéni döntőjén.

A Békéscsabai Szakképzési Centrum, az Országos Rendőr-főkapitányság, valamint a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ 2016. március 2-a és 4-e között rendezte meg Békéscsabán a XII. Országos Középiskolai Rendészeti Tanulmányi Verseny egyéni versenykategóriájának országos döntőjét. A verseny fővédnöke dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere, védnöke Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány volt. A megmérettetésen összesen 174 diák vett részt, az országos döntőbe 10 megye 15 intézményéből 25 diák jutott be. A tanulók belügyi ismeretekre vonatkozó, rendészettörténeti témájú, illetve idegennyelv-tudást mérő feladatokat oldottak meg.

A rendezvény harmadik napján, 2016. március 4-én a Békés megyei rendvédelmi szervek tartottak bemutatókat. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányságról a Közterületi Támogató Alosztály rendőreinek, valamint a Bűnügyi – Technikai Osztály kutyavezetőinek tevékenységét ismerhették meg a résztvevők, illetve megnézhették a Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőreinek felszereléseit, fegyverzetét is.

A bemutatókat követően Békéscsabán, a Szent István Egyetem Békéscsabai Campusának könyvtárában megtartott eredményhirdetésen a Belügyminisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság, a rendészeti oktatást, képzést végző intézmények, a megyei rendőr-főkapitányságok és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok, valamint a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet vezetői, képviselői adtak át elismeréseket a versenyzőknek, illetve felkészítőiknek. Az egyéni verseny első helyezettje Szigeti Viktória (Hajdú-Bihar megye) lett, akit Forrainé Gasparik Erzsébet készített fel a tanulmányi versenyre. A második és harmadik helyen Németh Szabolcs tanítványai, Cselenyák Judit és Markovics Adrienn végeztek (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye).

Az eredményhirdetés végén Pinczésné Kiss Klára r. alezredes, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ megbízott igazgató-helyettese elismerően szólt a diákok és felkészítőik teljesítményéről. Kiemelte, hogy az országos döntőbe jutáshoz a versenyzőknek nagy ismeretanyagot kellett elsajátítaniuk, a felkészülés időszaka hónapokban volt mérhető. Az igazgató-helyettes reményét fejezte ki, hogy a megmérettetésre nagy szorgalommal és lelkiismeretesen felkészült tanulók közül sokan hamarosan valamelyik rendvédelmi szervnél kezdik majd meg hivatásos pályafutásukat.

Galéria

Forrás: police.hu