„Az igazi kék” (Borsod-Abaúj-Zemplén MRFK)

A Magyar Rendőrség a tiszthelyettesi állomány utánpótlása érdekében olyan fiatalokat keresett, akik a rendőri szolgálatot választanák hivatásuknak. A lehetőség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is adott.

A Magyar Rendőrség számára fontos az utánpótlás megtalálása és felkutatása. Így a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság is elindította toborzási programsorozatát még 2015. november 12-én a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában, amit 2016. január 21-én egy újabb nyílt nap követett.

A szervezők mind a két alkalommal olyan érettségi előtt álló diákokat vártak, akik pályaorientációjában a rendőri hivatás, mint életpályamodell szerepet kaphat. A bemutatókkal egybekötött toborzón az érdeklődő tanulók betekinthettek a rendőri hivatás sokszínűségébe és választ kaphattak arra a kérdésre is, hogy miért jó rendőrnek lenni. A toborzó során a toborzótisztek által az iskolákban megtartott előadásokon a diákok többek között elmondták, azért választanák a rendőri hivatást, mert az biztos karriert, az átlagnál jobb megélhetési lehetőséget biztosít, továbbá a szakközépiskolában ingyenesen megszerezhető jogosítvány megszerzése is ösztönzőként szerepelt, de felmerült az egyenruha csábító ereje is, ahogy az egyik jelentkező fogalmazott „az igazi kék”!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Toborzó programjának első szakasza lezárult, de a lehetőség továbbra is nyitott, hiszen a rendőrségnek szüksége van az elhivatott, határozott fiatalokra, akik biztos megélhetést és egzisztenciát várhatnak cserébe a haza szolgálatáért.

Forrás: police.hu